Onnentonttula

3.7.2007

Pentujen rekisteripaperit saapuivat viimein:
Onnentontun Ensimmäinen "Vicky"
Onnentontun Eka Vekara "Topi"
Onnentontun Enneuni "Pirre"
Onnentontun Esimerkki "Giga"
Onnentontun Ensi-Ilta "Ruuti"
Onnentontun Ensilempi "Minni"

2.6.2007

Vicky (Tyttö I) ja Giga (Poika IV) pakkasivat pienet snautserimatkalaukkunsa ja muuttivat uusiin koteihinsa.

 

 

27.5.2007

Viikonloppu sisälsi uudesta perheenjäsenestä iloitsevia perheitä ja mamman mussukoiden lähtöä surevaa kasvattajaa. Topi (Poika II), Ruuti (Poika V) ja Minni (Tyttö VI) muuttivat uusiin koteihinsa.

 

 

22.5.2007

Lääkärintarkastus: kaikki pennut ok. =)

21.5.2007

Pohjois-Karjalan rajavartioston koiratoimintaupseeri Keijo Rautanen kävi viikonloppuna testaamassa pentuset. Tässä Keijon yleisraportti pentueesta:

PENTUTESTAUS 19.- 20.5.2007

Pentue testattaessa tasan 6- viikkoinen.

Pentue on suhteellisen tasainen ja yleisolemukseltaan energinen ja tasapainoinen. Pentue on hyvin sopiva koti- ja harrastuskäyttöön. Kaksi pentua osoittaa voimakasta omaa tahtoaan ja vaativat näin ollen määrätietoisen ja johdonmukaisen ohjaajan. Yleisolemukseltaan pentue on avoin, sosiaalinen, energinen sekä toimintakyvyltään pääosin normaali, palautumiskyvyn ollessa kaikilla suhteellisen nopeaa. Nartut ovat uroksia kehittyneempiä tässä vaiheessa, myös hermostollisesti. Saaliskäyttäytyminen varsin vahvaa vaikka saalisvietin kehittyminen onkin vielä toki alussa. Osa pennuista (2) täyttäisi myös erikoisvirkakoirakriteerit tässä arviointivaiheessa mutta asian varmistaminen vaatisi uuden testauksen 7-viikkoisena.

12.5.2007

Ikää tuli tänään mittariin jo huikeat viisi viikkoa! Kätilönäkin puuhannut kummitäti Tiina kävi hääräilemäss kameransa kanssa ja avustamassa riiviöiden ensimmäisissä poseerauskuvissa.

5.5.2007

Ihka ensimmäinen ulkoilu. Kyllähän se maailman suuruus ensin hieman ihmetytti, mutta eipä kenelläkään mennyt luvattoman pitkää aikaa tähän uuteen ympäristöön sopeutumiseen. Melko nopsaan tahtiin tutkimusretket muuttuivat jo vähän turhankin uskaliaiksi jos emännältä kysytään...

29.4.2007

Jaahas, nyt alkaa jokaisessa suussa jo tuntua ihan selvät kulmahampaat. Siitä se emännän ura neulatyynynä sitten alkaa! =)

20.4.2007

Elämää takana ruhtinaalliset kaksi viikkoa! Kaikilla on silmät jo vähintään raollaan ja elopainoakin toista kiloa.

20.4.2007

Tänään ruvettiin jo varovasti aukomaan silmiä. Ainoastaan Tyttö I ujostelee vielä hiukan.

18.4.2007

Pienet hauvavauvat ovat keskittyneet kasvamiseen oikein tosissaan: ensimmäinen kaveri, Poika IV rikkoi tänään jo 1 kg:n rajan!

14.4.2007

Pennut ovat jo viikon vanhoja! Kira on ollut huolehtivainen äiti ja tarjonnut lapsilleen evästä niin, että kaikkien paino on lähestulkoon tuplautunut syntymästä. Reippaita pikku natiaisia!

7.4.2007

Vihdoin odotus palkittiin ja Kira synnytti kuusi kaunista snautserivauvaa, kolme tyttöä ja kolme poikaa. Synnytys meni kaikin puolin mainiosti ja koko perhe voi hyvin!

6.4.2007

Tänään ei ole enää ruoka maistunut ja pesääkin on tehty kiihtyvällä tahdilla. Enää ei mene kauaa...

1.4.2007

Kira vietteli syntymäpäiväänsä leppoisasti aurinkoa ottaen.

20.3.2007

Käytiin ihan mielenkiinnon vuoksi toisen kerran ultrassa. Eloisan oloista porukkaa näyttää Kiran sisällä olevan! =)

2.3.2007

Ultraäänikuvaus varmisti, että pentuja on tulossa!

6.2.2007

Nyt on sitten vierailtu Jerryn luona kerran jos toisenkin. Takana jokuinen hukkareissu, mutta myös pari onnistunutta astutusta. Sekä progesteroniarvot että Jerryn käytös viittasivat siihen, että ajoitus meni lopulta nappiin. Pikaisen laskutoimituksen perusteella laskettu aika sijoittuu siis pääsiäiseksi.

27.1.2007

Käytiin ensimmäisen kerran tapaamassa Jerryä. Kiralla ei ollut vielä mitään mielenkiintoa lähempään tuttavuuteen, eikä Jerrykään ollut mitenkään ylenpalttisen kiinnostunut. Ei sinällään mikään ihme, käsillähän on vasta 9. juoksupäivä.

19.1.2007

Hartaasti odotetut juoksut alkoivat viimeinkin!